Tagine med hyldeblomst (med snyd)

Tagine
Tagine med hyldeblomst (med snyd).

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter +  marinering natten over.
Tilberedningstid: 120 minutter.

Jeg har ikke en tagine. Så er det sagt. Men en ganske almindelig stegeso gør det nu også fint. Men iflg. Camilla Plum, hvor opskriften har taget sit udgangspunkt, så er det nu en tagine, som skal gøre jobbet.

1 1/2 kg gullashtern
1 slat olivenolie
3 løg, fintrevne
2 1/2 dl koncentreret hyldeblomssaft
1 1/2 helt hvidløg, pillet i fed
6 spsk. sherryeddike
6 hele grønne kardemomme
3 spsk. spidskommen
Salt
Peber
1 bdt. koriander, grofthakket
Basmatiris som tilbehør

Bland olie, løg, saft, hvidløg, eddike, kardemomme, spidskommen, salt og peber. Smid kødet deri og lad det marinere natten over.

Opvarm ovnen med stegesoen deri til 225 grader. Når varmen er på plads, så smid kød og marinade i stegesoen, og tilbage med det hele i ovnen. Lad det stå der og hygge sig i 1–2 timer. Så er dét på plads.

Imens – altså når de 1–2 timer er ved at være gået – koges risene, som serveres sammen med kødet.

Pynt med friskhakket koriander.

En mening om “Tagine med hyldeblomst (med snyd)”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s