Fillipinske kyllingelår og thai-inspireret coleslaw

Kylling
Fillipinske kyllingelår og thai-inspireret coleslaw.

Antal personer: 6 personer.
Forberedelsestid:
30 minutter +  marinering af kyllingelår natten over.
Tilberedningstid: 30 minutter.

Kyllingen
12 kyllingelår
2 spsk. hvidløgs- og ingefærpasta
2 små finthakkede løg
2 spsk. fiskesauce
Salt
Peber
2 tsk. maizena
Mel
Olie til friturestegning

Coleslaw
1 spidskål i fine strimler
3 små gulerødder i strimler
1 rød peberfrugt i fine strimler
2 spsk. peanutbutter
2 små æbler i fine tern
2 tsk. soya
2 tsk. sesamolie
1 tsk. vand
1 tsk. riseddike1 bdt. fintstrimlede forårsløg

Kyllingen
Bland alt med undtagelse af kylling, mel og olien til friturestegningen. Hæld det i et stort fad (ikke metal) og smid kyllingen samme vej. Sørg for at ruske godt rundt i det, så alle stykkerne bliver godt smasket ind i marinaden. Stil i køleskabet natten over.

Bland mel, salt og peber i en frysepose, og kom 3–4 kyllingelår deri af gangen. Ryst så kyllingen får et fint lag af melblandingen over det hele.

Opvarm olien i en wok til ca. 170–180 grader. Smid 6 kyllingelår deri og lad dem stege i ca. 20 minutter. Herefter tages de op, og drypper af på fedtsugende papir. Gentag med de sidste 6 lår (eller lav nummeret i to wokker på én gang – det er blot vigtigt, at olien ikke bliver for kold, når kyllingen kommes i, hvorfor alle 12 på en gang ikke er super).

Coleslaw
Bland kål, gulerødder, æbler, forårsløg og peberfrugt.

Bland så de resterende dele i en anden skål, og rør det godt sammen. Hæld det herefter over kål osv., og bland det godt rund.

Stil det i køleskabet til det skal bruges; det kan sagtens holde sig 2–4 3 timer uden at tage skade (tværtimod), hvis det er.

En mening om “Fillipinske kyllingelår og thai-inspireret coleslaw”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s