Lammecurry alla Peshawar

Curry
Haps!

Antal personer: 6 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 50–60 minutter.

Der skal tilsyneladende ret mange ting i denne ret, men gør dig selv den tjeneste at prøve at skaffe dem alle alligevel. Både fordi det jo så alt andet lige gør lige netop denne ret bedre, men også fordi rigtig mange af tingene er “gengangere” i utrolig mange indiske retter. Så har du først krydderierne og det hele på plads, så er du rigtig godt kørende i indisk stil fremadrettet.

Smagsneutral olie
3 kanelstænger på ca. 3 cm pr. stk.
10 grønne kardemommekapsler
1 tsk. stødte nelliker
5 friske laurbærblade (alternativt 2 tørrede)
1,5 kg lammekød i tern
2 store løg, grofthakkede
3 tsk. hvidløgs- og ingefærpasta
2 spsk. tomatpure
2 tsk. stødt gurkemeje
2 tsk. stødt spidskommen
250 g fuldfed græsk yoghurt
4 tsk. majsmel
4 korianderrødder, finthakkede
Salt
Peber
5 dl vand
Frisk koriander til pynt

Start med at smide kanel, kardemomme, nelliker og laurbærblade i en krydderikværn, så det bli’r til pulver.

Opvarm olie i en stor gryde, og smid så ovenstående krydderiblanding deri. Lad det syde og boble i et halvt minut, og smid så kødet samme vej. Lad det brune under grundig omrøring til kødet er brunet og væden fordampet.

Tilsæt løg, ingefær- og hvidløgspasta og steg videre et par minutter inden tomatpure, gurkemeje, korianderrødder og spidskommen kommes i. Steg videre i yderligere 3–4 minutter.

Pisk yoghurt og majsmel sammen og kom det i gryden. Rør rundt, tilsæt vandet, kog op, smag til med salt og peber og læg så låg på og lad simre i en lille times tid til kødet er mørt som bare pokker. Rør i saucen fra tid til anden, så det ikke brænder på.

Server med friskkogte basmatiris og en ordenligt skud friskhakket koriander.

2 meninger om “Lammecurry alla Peshawar”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s