Spinattærte med røget laks

Laks
Spinattærte med røget laks.

Antal personer: 8 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 45 minutter.

Da jeg stadig boede hjemme lavede min mor fra tid til anden denne tærte. Den smager dermed af “hjem”. Og dét er en rigtig god smag. Det smagsmæssige samspil mellem de let bitre valnødder, den cremede spinat- og flødeblanding og smagen af røg og hav fra laksen er fantastisk.

2 færdiglavede tærtedej
200 g røget laks
100 g grofthakkede valnødder
2 poser frisk spinat
200 g revet emmenthaler
8 æg
1/2 liter piskefløde
Salt
Peber
1 bdt. hakket estragon
2 fed finthakket hvidløg

Rens spinatet grundigt, og giv den et varme-chok i en gryde sammen med hvidløget. Lad lige akkurat spinaten falde sammen. Smid så den hakkede estragon i.

Pisk æg, fløde og 2/3 af osten sammen og smag til med salt og peber. Bland så nødderne.

Rul tærtedejen ud i to tærteforme, og fordel så spinaten deri. Hæld herefter æggeblandingen over. Fordel den sidste del ost, og smid tærterne i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter.

Tag tærten ud af formene, og fordel den røgede laks over.

Servér med en frisk salat til, og lykken er gjort.

3 meninger om “Spinattærte med røget laks”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s