Klementin-risotto med sprød kylling

Risotto
Klementin-risotto med sprød kylling.

Opskriften på risottoen finder du på Fjordrejens blog. Jeg har før skrevet om den her på bloggen også, men opskriften er at finde der. Med undtagelse af de hele skiver klementin, så er den fulgt mere eller mindre slavisk.

Ud over, at jeg sprang de hele skiver klementin over, så lavede jeg også kyllingen på en lidt anden måde. Jeg fandt nemlig en god, gammel ven: På min tidligere arbejdsplads fik vi ofte nogle unghanebryster, som var udbenet. Dog med undtagelse af den sidste del af lårbenet. Og med skindet bevaret på. Altså en noget anden oplevelse end de sædvanlige “neutral-marinerede”, skind- og benløse stykker, som supermarkederne ellers kan diske op med.

Jeg har været på jagt efter samme type i noget tid nu. Og endelig har jeg fundet dem! Eller det er godt nok ikke unghane, men “bare” almindelig kylling. Men udskæringen er den samme.

Du skal i IRMA for at finde dem, og det du leder efter er “Kylling Supreme” fra De Fem Gårde. Prismæssigt ligger de vel omkring på det dobbelte af en omgang frosne, kedelige bryster fra Netto, men til gengæld kan du gange smagsoplevelsen med 10. Nåh ja, og så kan du jo trække 10% fra, som jo er vandet i den “neutral-marinerede” fra Netto.

Gør dig selv den tjeneste, at få fat i sådan en pakke kylling Supreme. Det smager så ufattelig meget bedre, når du kan trække på den smag, som sidder i skind og ben. Og når det så oven i købet er udbenet for dig – altså med undtagelse af føromtalte ben – så bli’r det ikke meget nemmere i en ellers travl hverdag, hvor udbening af et helt kræ ellers kan være lige en tand for meget. Det koster mere, ja, men det er pengene værd.

Kyllingen skal blot i en 200 grader varm ovn i 25 minutter, og så er den klar. Krydr dem med en omgang salt og peber, inden de kommer i ovnen. Og skal den bruges til en ret som f.eks. klementin-risottoen, så giv den også et lille skud røget paprika. Det gør sig virkelig godt sammen med risottoen.

Reklamer

One thought on “Klementin-risotto med sprød kylling”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.