Thai-inspireret fiskesuppe

Thai
Thai-inspireret fiskesuppe – lidt bleg, men meget velsmagende.

Antal personer: 2–3 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 10 minutter.

1 dåse kokosmælk
4 tørrede limeblade
2 breve dashi-pulver
2 tsk. “ukendt” pulver (se mere her)
1 spsk. fiskesauce
5 dl vand
En anelse sukker
1 tsk. friskrevet ingefær
Glasnudler
1 stor brosmefilet (eller anden hvid, fast fisk) skåret i mundrette stykker
Frisk koriander

Kog kokosmælken langsomt op under omrøring. Tilsæt så vand, dashi, det “ukendte”, fiskesauce, smuldrede limeblade og ingefær. Lad det koge op igen, og lad det simre i 2–3 minutter. Smag til med lidt sukker.

Skru helt ned for varmen, og smid nudlerne deri sammen med fisken. Lad det ligge i 4–5 minutter, og rør derefter suppen igennem ganske forsigtigt, så fiske ikke smuldrer.

Hvis man så ikke køber en koriander i Netto om lørdagen, hvis retten skal laves om tirsdagen, så kan det være, at den ikke er gået til grunde allerede – der var vel noget der minder om 3 blade på den tilbage i dag, hvilket forklarer det lidt blege udtryk på suppen, som billedet så udtrykkeligt viser. Har du derimod en frisk koriander, så smid en masse i suppen, når den er øset op i tallerknen – dét sætter lige prikken over i’et.

En mening om “Thai-inspireret fiskesuppe”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s