Stjerneskud

Fisk
Et godt gammeldags stjerneskud.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter.

4 rødspættefileter
4 hvide asparges (dem fra glas egner sig fint til denne ret – køb blot nogle af god kvalitet)
1 øko-citron
1 bdt. finthakket dild
1 æg
Rasp
Mel
Salt
Peber
2 salatblade
16 stor rejer uden hale og tarm
2 skiver ristet rugbrød
2 skiver ristet toastbrød
1 dl creme fraiche
1 spsk. tomatpure
1 spsk. mayonaise
Smør

Rør dressingen af creme fraiche, tomatpure og mayonaise og smag til med salt og peber. Sæt den på køl til den skal bruges.

Skær citronen i skiver, rens rejerne, skær asparges i mundrette stykker og hak den friske dild – alt sammen i køleskabet til 10 minutter inden du skal bruge det.

Vend halvdelen af fiskene i først sammenpisket æg og så mel, rasp, salt og peber blandet sammen. Imens koges lidt vand op i en gryde. Steg de panerede fisk gyldne og sprøde i en god klat smør, mens de andre fileter dampes i vandet. Når de panerede er færdige passer det med, at de dampede også er ved at være der.

Anret som på billedet lykken er gjort!

3 meninger om “Stjerneskud”

    1. Der kan du selvfølgelig have en pointe, Malene. Meeeen hvis man nu kun smider en ganske lille smule vand i bunden af gryden, så vil jeg nu stadig kalde det at dampe og ikke koge. 500 g bønner i en gryde med 1 dl vand som koger er i mine øjne heller ikke kogte bønner, men dampede – teorien til trods😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s