Bobootie

DSC_0015
Bobootie.

Antal personer: 2–3 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 55 minutter.

2 finthakkede skalotteløg
Lidt smagsneutral olie
1 stort madæble i små terninger
75 sultanarosiner
1 spsk. god karry
400 g hakket lammekød
1 dl lammefond
Salt
Peber
1 spsk. citronsaft
2 spsk. stærk mangochutney
75 g hakkede mandler
2 skiver toastbrød opblødt i mælk (pres mælken ud efterfølgende)
1 dl mælk
2 æg

Opvarm en smule olie i en tykbundet gryde ved jævn varme, og svits løgene deri til de er klare. 5–7 minutter er nok ikke helt ved siden af. De må endelig ikke blive brune.

Tilsæt så æbler, rosiner og karry, og rusk godt rundt i skidtet i 2–3 minutter. Tag så halvdelen fra.

I gryden med lammekødet – skru gerne lidt op for varmen, så kødet ikke koger, men bliver stegt. Tilsæt herefter fond, som koges ind under konstant omrøring. Smag til med salt og peber, og smid chutney og citronsaft sammen med mandlerne.

Pisk æggene sammen med det opblødte brød.

Smør en ildfast fad med lidt olie, og hæld halvdelen af kødet fra gryden deri. Derefter et lag af æble-halløjet og halvdelen af ægge/brødblandingen. Så kommes endnu et lag af kødet på og der toppes med den resterende del af æggeblandingen.

Ind i ovnen med hele molevitten i omkring 40 minutter.

Opskriften er oprindeligt fra anjasopskrifter.dk. – dog med ganske små justeringer.

Reklamer

One thought on “Bobootie”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s