Omvendt blommetærte

IMG_4859
Omvendt blommetærte.

Antal personer: 8–12 personer.
Forberedelsestid:
30 minutter.
Tilberedningstid: 60 minutter.

Bund
200 g sukker
25 g smør
1 kg blommer uden sten

Dej
150 g smør
100 g brun farin
75 g sukker
3 æg
1 tsk. vanillesukker
1 tsk stødt kanel
200 g hverdemel
2 tsk bagepulver
1 knsp salt

Smelt sukkeret i en gryde, og lad karamelmassen blive gylden. Tisæt smør, og hæld det ud over bunden af en smurt springform. Læg herefter de halverede blommer deri med den overskårne siden ned. Lav bare to lag, hvis der er blommer nok til det.

Pisk smør, farin og sukker sammen til en cremet masse, hvorefter æggene tilsættes og piskes med ét efter ét. Sigt mel og bagepulver sammen, tilsæt salt og hæld dejen ud over blommerne.

I en ovn ved 180 grader i 50–60 minutter.

Tag kagen ud og løsn kanterne med en kniv. Lad den køle kortvarigt, og tag den så ud af formen, hvorefter den vendes på hovedet, så de karamelisede blommer bliver til toppen af kagen.

Servér med creme fraiche og lykken er gjort!

Opskrift oprindeligt fra mormødrenes bedste ven: Hjemmet.dk

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s