Burger med det meste

DSC_0011
Burger med det meste.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 45 minutter.

Ja, sundt var det sgu’ nok ikke, men det smagte godt. Og det er jo kun fredag en enkelt gang om ugen, så hvorfor ikke? Opskriften på bollerne finder du her, mens du finder opskriften på bignetdejen, som jeg brugte til de friterede løgringe her. Bøffer var lidt specielle, og dem er der opskrift på nedenfor, ligesom opskriften på den hjemmerørte aioli er at finde her også …

400 g hakket oksekød
125 g gorgonzola
1 tsk. flydende røg (medmindre du griller bøfferne rigtigt – så skal det udelades)
1 spsk. mel
Salt
Peber
Smør
Kartofler
Olivenolie
1 fed finthakket hvidløg
2 æggeblommer
1 skvæt citronsaft
1–2 dl smagsneutral olie

Bland kød, ost, røg og mel. Smag til med salt og peber, og form til bøffer. Steg dem i en slat smør. Den røgede smag gi’r – hvis man bruger den med omhu – en go’ grillsmag. Men brug endelig ikke mere end blot en teskefuld, for så smager det aaaalt for meget igennem.

Kartoflerne halveres eller skæres i kvarter alt efter størrelser, og dryppes med olie og drysses med salt og peber. Ind i ovnen ved 200 grader i 40–45 minutter, så sku’ de være klar.

Aiolien laves ved at blande hvidløg og æggeblommer. Herefter tilsættes olien i en fin, tynd stråle under kraftig piskning til en mayonaise-lignende konsistens er opnået. Smag til med citronsaft og salt og peber.

Reklamer

2 thoughts on “Burger med det meste”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s