Sillen & Makrillen, Helsingborg

Onsdag i den forgangne uge slog den førstefødtes mor og jeg vejen forbi Helsingborg for at købe hendes fødselsdagsgave (jeg slap lidt nemt om gaveindkøbet ved at give hende retten til mig som shoppingbag-bærer og så ku’ hun ellers selv misbruge kreditkortet og afsluttende middag).

Middagen var på “Sillen & Makrillen”, som ligger 1 kilometers penge udenfor selve bymidten heeeelt nede i vandkanten. Og til trods for halvskidt vejr, så er der altså ét eller andet over at kunne glo ud over vandet. Fantastisk beliggenhed – intet mindre.

Vi valgte en forret og en hovedret hver – og med mulighed for at koble en dessert på senere, hvis der var plads. Det var der ikke. Og lad det være sagt med det samme: Det sker virkelig (som i virkelig, virkelig) sjældent for mig, at der ikke er plads til minimum tre retter. Så portionsstørrelserne de er til mænd. Sultne mænd. Som vanligt, når vi er ude at spise, så deler vi lige over, så vi kan smage mest muligt – og denne gang var selvfølgelig ingen undtagelse.

Forretter
Rejer med hjemmebagt brød, aioli, dild og citron.
Hjemmerørt rejesalt på hjemmebagt grovbrød med løgrom, citron og dild.

Hovedretter
Gratineret halv hummer med hummerbisque.
Skindstegt torsk på en bund af kantareller og rødkål.

Rejer
Rejer med hjemmebagt brød, aioli, dild og citron.

Skagenrejer
Hjemmerørt rejesalt på hjemmebagt grovbrød med løgrom, citron og dild.

Forretterne var virkelig velsmagende – ingen af dem er kulinarisk raketvidenskab at begive sig ud i, men det rokker på ingen måde ved, at det var en smagsmæssig fornøjelse. Alt var meget frisk og smagte helt igennem, som det skulle. Ikke så meget dér!

Betjeningen var i øvrigt også virkelig rar og venlig; ikke over-smalltalk’ende, pressende eller storsnudet. Derimod behagelig og venlig, og med god forståelse for den fine linje mellem at lade folk være private og alligevel stå til rådighed ved mindste vink.

Torsk
Skindstegt torsk på en bund af kantareller og rødkål.

Hummer
Gratineret halv hummer med hummerbisque.

Hovedretterne var om muligt endnu bedre end forretterne. Torsken – som var dagens ret – var stegt til perfektion, og smagte super i sammensætningen med kantarellerne og rødkålen. Umiddelbart studsede jeg over rødkålen, men jeg må indrømme, at det gjorde sig godt som helhed. Skindet var sprødt og fisken flagede på den helt rigtige måde. Velsmagende.

Hummeren var vanvittig god. Salaten under var en anelse til den kedelige side, men jeg må samtidig indskyde, at jeg spise ganske minimalt af den, da mætheden allerede var ved at indtræffe. Hummerbisque’en som blev serveret i en sjov lille dåse smagte glimrende, og havde en god smag af såvel hummer som en snert af cognac. En helt igennem god hovedret, som næsten ikke kan blive bedre, når man samtidig næsten sidder med fødderne i vandkanten.

Samlet set
Samlet set var det en sand fornøjelse af besøge “Sillen & Makrillen”. Betjeningen var god og maden endnu bedre. Regningen endte på lige omkring 850 danske kroner inkl. to glas hvidvin. Og prisen på hvidvinen er vel det eneste der kan sættes en finger. Nu må de sgu’ snart til at komme af med Systembolaget derovre.

Så kommer du forbi det sydsvenske, så få vejen til at svinge forbi “Sillen & Makrillen”. Det er alle pengene værd.

Åhh, lige en ting til: Man kan kun bestille bord telefoniske, og man skal bestille bord. Eller det er i hvert fald en god idé at gøre. Der var fyldt i restauranten selv på sådan en regnvåd og kedelig onsdag. Og lad være med at ringe klokken 19–21 – der er der ganske enkelt så travlt, at telefonen ikke bliver taget.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.