Entrecôte med nem bearnaisesauce og bagte portobello-svampe

Meat
Entrecôte med nem bearnaisesauce og bagte portobello-svampe.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 20 minutter.

Der sku’ egentlig ha’ været fyldte kyllingebryster på menuen, men da grøntsager – og svampe i særdeleshed – hurtigt bliver meget kedelige eller begynder at danne mug og andre herligheder, så blev aftenens menu rykket frem efter et kig på svampene i køleren. De så ikke ud til at ku’ klare skærene helt til søndag, som det ellers var planen. Så en rokade kom på banen …

2 gode entrecôte
SaltPeber
4 portobellosvampe
Lidt frisk oregano
Olivenolie
En slat hvidvin
2 fed letknuste hvidløg
2 past. æggeblommer
3 spsk. creme fraiche 38%
Friskhakket estragon
40 g smør i tern

Start med svampene. Rens dem grundigt, og læg dem med undersiden ned i et ildfast fad smurt med lidt olivenolie. Dryp også lidt over. Fordel herefter hvidløg i bunden og drys så den friske oregano over. Smid en slat hvidvin i bunden af fadet, og kom det i ovnen ved 160 grader i 15 minutter sådan cirka – svampene skal være møre, men stadig have bid.

Til saucen piskes creme fraiche og æggeblommer sammen, hvorefter det varmes laaaaangsomt op under konstant omrøring. Det må ikke koge, men skal derimod tages af, når piskeriset begynder at trække spor. Sæt herefter gryden over på en kold flade eller i vasken med en smule koldt vand. Idéen er blot, at skidtet ikke må varmes yderligere op, så du risikerer den skiller. Nåh, men langsom piskes smør-ternene i mens saucen tykner lidt. Så er det i med estragonen og der smages til med salt og peber.

Bøfferne krydres blot med salt og peber, og kommer på en pande som er brandvarm. Kødet ska’ ha’ et chok! Når det er branket efter smag på den ene side, så vender du, og giver det en omgang på den anden side. Når kødsaften kommer op, så er bøffen lækker rød’ish indeni – sådan kan jeg bedst li’ dem. Er du til gennemstegt, så steger du videre selvfølgelig.

Reklamer

3 kommentarer til “Entrecôte med nem bearnaisesauce og bagte portobello-svampe”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.