Kylling korma med pistacier

Korma
Kylling korma med pistacier.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
30 minutter.
Tilberedningstid: 50 minutter.

100 g afskallede usaltede pistacier
2 dl kogende vand
Lidt safran
2 spsk mælk
800 g kyllingebryst uden skind/ben
Salt
Peber
Saften fra 1/2 citron
50 g ghee
6 grønne kardemommekapsler
1 stort finthakket løg
2 tsk. ingefærpasta
2 fed hvidløg, finthakkede
1 spsk. stødt koriander
1/2 tsk. chilipulver
3 dl sødmælksyoghurt
1 1/2 dl madlavningsfløde

Hæld pistacierne i en skål sammen med kogende vand i 20 minutter samtidig med, at safran lægges i blød i mælken.

Kom kyllingen i en skål (ikke af metal) sammen med salt, peber og citronsaft. Lad det marinere i 30 minutter.

Smelt ghee i en gryde ved svag varme, og tilsæt så løg og kornene fra kardemommen (mas dem lige i en morter inden). Lad det svitse ved jævn varme i ca. 8 minutter – de må ikke blive brune.

Tilsæt så hvidløg og ingefær og svits i 2–3 minutter inden koriander og chili tilsættes. Efter et halvt minut smider du så kyllingen samme vej og skruer lidt op. Steg i 5–6 minutter til kyllingen er gyldenbrun.

Skru ned og tilsæt yoghurt (den skal lige piskes igennem igen) og safran (inkl. mælken). Bring det i kog, og lad det simre svagt i 15 minutter. Rør lidt undervejs.

Imens kommes pistacier med vandet i en blender, og det køres til en glat pure. Kom den så i retten sammen med fløden, og lad det simre i yderligere 15 minutter.

Server med friskkogte ris og – hvis du har det – lidt frisk koriander på toppen.

Opskrift i modificeret udgave frit efter kogebogen “Curry”.

Reklamer

One thought on “Kylling korma med pistacier”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s