Lidt blandet fra sommerferien i det svenske

Komfur
Komfuret fra den tættest beliggende “rigtige” by: Huskvana.

Den stod på primitiv sommerferie i det svenske i år. Den førstefødte er endnu ikke gammel nok til, at vi turde tage chancen med 42 grader i skyggen. Så afsted mod ødegården i Gåremålen – byen bestående af fire huse, hvoraf det ene er en faldefærdig lade.

Vejret var heldigvis med os, og ud af de 14 dage havde vi kun én enkelt med regn. Resten af tiden var fra 22–28 grader og fuld tryk på solstrålerne.

Ovenstående brændefyrede komfur lavede vi mad på et par gange – der var nemlig også et “rigtig” komfur i den anden side af køkkenet. Men når nu den gamle sag stod der, så skulle det da lige testes for, om det var muligt at fremtrylle noget mad derpå. Ikke ret sommerligt testede vi bl.a. en Stroganoff (ala denne) derpå – en ret som fik fornøjelsen af at stå og simre derpå i en 6–7 timer. Som sagt ikke ret sommerligt, men nu ret lækkert alligevel.

Haloumi
Entrcôte med grillet Halloumi.

Vejret tillod grill til den store guldmedalje, hvor ovenstående entrcôte’er fik selskab af grillet halloumi med en blanding af bredbladet persille, masser af hvidløg og olivenolie smagt til med lidt salt og peber. Nåh ja, og så en håndfuld tørristede grofthakkede mandler også. Lækkert og særdeles sommerligt.

Kanelbullar
Svensk svar på trifli.

Den ene aften kastede vi en dessert sammen som bestod af kanelbullar skåret i små stykker (kun den snaskede del – de andre røg i kokkens mund under tilberedningen), vanillekvark (jeg ved ikke, om det fås i Danmark, men ellers må du over grænsen, hvis du vil gøre desserten efter) blandet med et par spiskeskefulde piskefløde og så lidt kanel på toppen. Desserten gør sig bedst, hvis den får lov at stå og trække et par timer inden servering – så bliver den rigtig god og snasket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s