Rabarberkylling med salat med mormordressing

DSC_0171
Rabarberkylling med salat med mormordressing.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 75 minutter.

1 god og stor kylling på omkring 1 1/2 kg
500 g rabarber
4 dl hvidvin
1 dl sukker
2 spsk. hvidvinseddike
Friskkværnet peber
Lidt smeltet smør
Salat
1 dl piskefløde
1/2 dl citronsaft
1 1/2 spsk. sukker

DSC_0167
Rabarberkyllingen lige inde turen i ovnen.

Kog rabarber op sammen med hvidvin, eddike og sukker. Lad det simre i 10 minutter, og giv det et lille skud sort peber. Smid en god slat ind i selve kyllingen, og hæld så resten over – “klap“ evt. rabarberne fast på ydersiden af kyllingen, så det sidder fast. Smid kyllingen i et ildfast fad, og dæk med sølvpapir. Ind i ovnen ved 200 grader i 55 minutter.

Smelt lidt smør, og pensl kyllingen hermed efter de 55 minutter. Tilbage i ovnen med kræet – denne gang uden sølvpapir – til skindet er sprødt. 15–20 minutter er nok et meget godt bud på tidshorisonten. Og ellers er ovnens grill-element jo en kærlig håndsrækning.

Partér kyllingen, og server den med salat med mormordressing; salaten rengøres og fordeles i en skål. I en dyb tallerken piskes sukker sammen med citronsaft til sukkeret er opløst. Herefter tilsættes fløden, og der piskes igen. Denne gang til det tykner let.

Til maden røg der en flaske Alsace Riesling Grand Cru fra 2011 på bordet – læs mere herom her.

Reklamer

4 meninger om “Rabarberkylling med salat med mormordressing”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s