Rabarber, rabarber og rabarber … Og lidt fler’ rabarber!

DSC_0139
5 kg af én af sommerens bedste frugter.

En kollega er på det nærmeste overrendt af rabarber, så 5 kg smuttede hjem til os. Hen over de sidste 24 timer er der kommet nogle kilo i fryseren til senere brug, og der er blevet lavet rabarbersyltetøj med ingefær (opskrift nedenfor). Derudover er der kommet en ordentlig r..fuld rabarbergrød ud af det (opskrift nedenfor), og der er lavet rabarberkylling (opskrift her).

Rabarbersyltetøj med ingefær
1 kg rabarber
1 kg syltesukker
2 tsk. friskrevet ingefær

DSC_0162

Rens rabarberne og skær dem i stykker på ca. 5 cm. Smid dem i en gryde sammen med sukker og ingefær. Kog langsom op og lad simre i 10 minutter.

Hæld syltetøjet på glas skyllet med atamon.

I køleskabet skulle stadset gerne kunne holde i ca. 6 måneder.

Rabarbergrød
1 1/2 kg rabarber
400 g sukker
1 vanillestang (både korn og selve stangen)

DSC_0159

Kog rabarber ganske langsom op sammen med sukker og vanille. Lad simre svagt i 30 minutter efterfølgende. Bum, så er der rabarbergrød – gør sig ganske godt med fløde. Og solskin.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s