Hjemmelavet pappardelle med kørvel

Pasta_dish
Hjemmelavet pappardelle med kørvel.

Antal personer: 3 (sultne) personer.
Forberedelsestid:
30 minutter + 30 minutters hvile til pastadejen.
Tilberedningstid: 5 minutter.

“Det sagde du også sidste gang, da du lavede hjemmelavet pappardelle,” var kærestens svar, da jeg – åbenbart igen – sagde, at jeg egentlig ikke gad besværet med hjemmelavet pasta, hvis det ikke var til ravioli. For det er sgu’ lidt besværligt. Og da vores bordplade i køkkenet er for tyk til, at pastamaskinen der kan spændes fast, så skal det foregå ved spisebordet; ikke just den bedste arbejdshøjde til personer på over 120 centimeter.

Elias
Den førstefødte var med i “Projekt Pappardelle”.

300 g hvedemel tipo 00
En smule salt
1 æg
2–2 1/2 dl vand
1 bdt. frisk kørvel
4 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
2 peperocini
Peber
Friskrevet parmesan

Bland mel med salt og bland herefter æg og vand ganske langsom ind i dejen. Når dejen er samlet, så pak den ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i en halv times tid. Herefter tages den ud og køres et utal af gange gennem pastamaskinen. De lasagne-lignende plader, som kommer ud af det drysse med mel, og rulles herefter sammen, inden de skæres i skiver. Så ruller man hver enkelt lille “snegl” ud igen, og der er frisklavet pappardelle.

Imens vand med salt koges op, så opvarmes olie på en pande ved jævn varme. Smid hvidløg i skiver samt peperocini som er hakket på, og lad det snurre i til pastaen er kogt. Lad endelig ikke hvidløget få farve. Når pastaen er kogt, så hæld vandet fra og smid det over på panden med olien sammen med friskhakket kørvel. Smag til med salt og peber.

Server med friskrevet parmesan.

Pasta
Det færdige resultat inden kogning.

Reklamer

4 meninger om “Hjemmelavet pappardelle med kørvel”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s