Sådan-cirka-samosa

 Samosa
Sådan-cirka-samosa.

Antal personer: 3 personer.
Forberedelsestid:
40 minutter.
Tilberedningstid: 20 minutter.

Samosa som man kender dem fra f.eks. grønthandlerne på Vesterbro og Nørrebro i København vil det være en tilsnigelse at sige, at disse samosa minder om. De er nok mere helt sine egne, da dejen udenom hverken er den “rigtige” eller de bliver dybstegt til slut. Men en sund udgave af dem kan man måske godt sige, at det er – og indholdet er i hvert fald tæt på “de rigtige”.

Vietnamesiske rispapir
1 dåse kikærter
250 g ærter
4 gulerødder
1 bdt. forårsløg
3 spsk. ghee
Lidt revet kokoscreme
2 spsk. stødt spidskommen
2 tsk. røget paprika
1 spsk. garam masala
2 spsk. smagsneutral olie
Salt
Peber

Opvarm olien i en wok og smid kikærterne deri sammen med gulerødder i tern. Drys krydderierne over og rør godt rundt. Når gulerødderne er blevet møre, men stadig med bid, tilsættes forårsløg i skrå skiver og ærter. Smag til med salt og peber.

Opblød et stykke rispapir i koldt vand, så den bliver blød, men teksturen stadig bevares. Skær den i to halvdele, og læg en smule fyld på hver. Fold til en lille trekantet sag, som lægges på en bageplade med bagepapir.

Pensl med smeltet ghee tilsat lidt revet kokoscreme, og sæt dem i ovnen ved 220 grader i ca. 10 minutter. Så skal de vendes, pensles på den anden side og tilbage i ovnen i 10 minutter igen.

Advertisements

En mening om “Sådan-cirka-samosa”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s