Grillstegt svinekam med fyld af ferskner og timiansmør med aspargessalat med timianhonning til

Roast
Grillstegt svinekam med fyld af ferskner og timiansmør med aspargessalat med timianhonning til.

Antal personer: 4 (sultne) personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 110 minutter.

Madklubben lagde vejen forbi grundlovsdag, hvor tiden til at lave mad i lidt længere tid, var til det. Og vejret. Så menuen stod på en Jamie Oliver-klassiker i form af grillstegt svinekam med fyld af ferskner og timiansmør. På sidelinjen kom ind aspargessalat med timianhonning ind i billedet.

Grillstegt svinekam
1 stk. svinekam på ca. 1800 g
100 g smør
Finthakkede blade fra 1 bdt. timian
5 friske ferskner
Salt
Peber

Aspargessalat
1 bdt. grønne asparges
1 bdt. hvide asparges
2 bdt. forårsløg
6 spsk. flydende honning
Bladene fra 1 bdt. frisk timian

Dish_roast
Haps!

Grillstegt svinekam
Skær en lomme ind under sværen på stegen, og fyld op med smør, timian og ferskner. Luk evt. hver ende med en kødnål. Gnid salt og peber godt ind i sværen på ydersiden efterfølgende.

I med et stegetermometer, og så ellers på grillen ved indirekte varme i ca. 1 time pr. kg, eller til kernetemperaturen er 65 grader. Smid låg på i øvrigt.

Lad stegen hvile i 15 minutter inden du skærer den i skiver.

Aspargessalat
Knæk den nederste del af de grønne asparges – de knækker selv der, hvor de “skal”. Gør det samme med de hvide asparges, og skræl dem. Forårsløgenes bund rodnet skæres fra, sammen med den yderste del af den grønne.

De hvide asparges skal lige have 1 minut i kogende letsaltet vand.

Når stegen er ved at være færdig på grillen, så kommes grøntsagerne på ved direkte varme – heldigt nok, så er det jo lige de pladser som er tilbage på grillen. Vend dem jævnligt til de er møre, men stadig med bid. Skær alle grøntsagerne i mundrette stykker.

Opvarm honning sammen med timian, og hæld det derefter over grøntsagerne.

Reklamer

One thought on “Grillstegt svinekam med fyld af ferskner og timiansmør med aspargessalat med timianhonning til”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s