Grillet kylling med røget paprika og tomatsalat med langtidsbagte tomater og chorizo

Chicken
Grillet kylling med røget paprika og tomatsalat med langtidsbagte tomater og chorizo.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
25 minutter.
Tilberedningstid: 30 minutter +  langtidsbagning af tomaterne i 3 timer.

2 kyllingebryster med skind
2 tsk. røget paprika
Salt
Peber
750 g blommetomater
Lidt sukker
Olivenolie
3 små chorizoer (de friske – køb dem evt. i Irma)
1/2 rødløg
4 radiser
Frisk oregano

Start med tomaterne: Tag 500 g af dem og halver dem. Smid dem på en bageplade, og drys med ganske lidt sukker, lidt salt og lidt peber. Herefter stænkes de med olivenolie. I ovnen med dem ved 150 grader i 3 timer.

Resten af tomatsalaten tilberedes lige inden servering.

Skær de resterende tomater i både, løget i meget tynde skiver og ligeså med radiserne. Bland det hele godt.

Grill pølserne og skær dem i skrå skiver, og bland så også disse i salaten sammen med den friske oregano. Til slut tilsættes de langtidsbagte tomater, som lige skal skæres i strimler inden da.

Kyllingerne gnides med salt, peber og røget paprika og smides på grillen til skindet er sprødt og kødet gennemstegt. Pas på med stikflammerne, da fedtet antændes meget nemt, når det bliver grillet.

Grill
Grillkylling.

Vi fik en halvgammel sag af en Barolo til, som gjorde det godt mod den røgede modstander. Læs mere herom her.

Opskriften på tomatsalaten er inspireret af en opskrift fra “Sæson” – Irma’s gratis kundeblad.

Advertisements

2 meninger om “Grillet kylling med røget paprika og tomatsalat med langtidsbagte tomater og chorizo”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s