Barolo Terre da Vino 1997

Barolo
Barolo Terre da Vino fra 1997.

For efterhånden lææænge siden havde jeg fornøjelsen af at køre rundt i det sydeuropæiske på må og få. I store træk gik turen ud på, at køre fra den ene restaurant til den anden. Og ligeså med vingårde. Pengene var ikke så mange, men sover man i en lille ombygget varevogn, så kan man alligevel komme ret langt for få penge. Ahhh, ku’ godt bruge sådan en tur en gang til. Nåh, men tilbage til vinen: Denne er én af de flasker, som kom med hjem i varevognen dengang. Og måske den skulle have været serveret for nogle år siden, men det er jo ikke sådan med vin med minder i; de er svære at finde passende lejligheder til. Men årets første rigtige sommerdag var nu alligevel en god grund.

Vinen skulle være det flydende modstykke til disse retter – liiidt krævende eftersom der er ret meget smag af både krydderier og røg. Men vinen gjorde det egentlig okay – ikke vildt og voldsom overbevisende, men ganske godt. Den er forholdsvis kraftig, som jeg bedst kan lide rødvine. Dog måtte den gerne have været lidt mere markant efter min mening.

Vinen er fint afbalanceret smagsmæssigt, og smager lidt så tankerne lander på solmodne kirsebær. Farven er meget intens og næsten violet, hvilket ret beset også beskriver duften ret godt.

Ligger du inde med sådan en vin, så smid den på bordet med det samme – den bliver ikke bedre af at ligge længere, vil jeg mene. Nok næsten tværtimod, hvilket jo placerer mig med et luksusproblem, da der ligger endnu en flaske magen til i vinreolen, he he …

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.