Cashew-kylling – hjemmelavet kinesergrill-mad

Cashew
Cashew-kylling – en ægte kinesergrill værdig!

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 30 minutter.

Tænk på en grillbar. En kineser-grillbar. En god kineser-grillbar. Tænk så på nummer 5 på menukortet. Eller 6. Lige deromkring finder du med stor sandsynlighed noget, som kunne minde om denne ret. Den er ikke sund. Den er ikke god for hjertet. Men den er fa’ens god for smagsløgene. Der er i øvrigt noget mere sauce end billedet giver indtryk af – og det er ikke no’en dårlig ting.

4 kyllingebryster
Pankorasp
3 sammenpiskede æg
2 tsk. bagepulver
6 tsk. maizena
Salt
Peber
Olie til friturestegning
2 grønne peberfrugter
4 spsk. soya
4 spsk. østerssauce
1/2 liter hønsebouillon
2 løg i både
6 forårsløg skåret i fine skrå skiver
Ca. 50 g usaltede cashewnødder

Skær kyllingen i stykker på 1–2 cm, vend dem i æg og derefter i en blanding af pankorasp, bagepulver, 2 tsk. maizena, salt og peber. Opvarm olie til omkring 180 grader, og smid så kyllingen deri – endelig ikke for mange på en gang, for så bliver olien kold, og i stedet for en sprød overflade, så falder rasp-blandingen bare af og kyllingen koges i olie. Tag kyllingen op af olien, når den er gylden og sprød, og lad den ligge på fedtsugende papir.

Til saucen opvarmes en smule olie i en pande, hvorefter løg og grøn peber, som i øvrigt er skåret i meget små stykker, svitses ved jævn varme. Lad dem blive en smule møre, og kom så alle andre ting på panden – dog med undtagelse af de forårsløg og cashewnødder. Lad det simre til saucen bliver tykkere – jævn evt. med lidt mere maizena.

Imens opvarmes en pande ved høj varme, og nødderne tørristes derpå.

Lige inden servering kommes forårsløg og nødder i saucen, som derefter hældes over kyllingestykkerne.

Server med friskkogte jasminris.

Reklamer

En mening om “Cashew-kylling – hjemmelavet kinesergrill-mad”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s