Hjemmelavet vanilleis i forklædning som gammeldags æblekage … Næsten!

Ice
Hjemmelavet vanilleis i forklædning som gammeldags æblekage … Næsten!

Antal personer: 6 personer.
Forberedelsestid:
30 minutter.
Tilberedningstid: 1–2 timer.

Æblegrøden er kærestens påfund, så en opskrift herpå må du lede længe efter her på bloggen, medmindre hun vil ud med den på et tidspunkt. I skrivende stund tør jeg dog ikke spørge ind til den, da der er en meeeget vigtig tøse-serie i fjernsynet.

1 stang vanille – kornene herfra
8 g vanillesukker
6 æggeblommer
80 g flormelis
4 dl sødmælk
1 1/2 dl piskefløde
Piskefløde til flødeskum
Mandelsplitter

Pisk æggeblommerne med sukker, vanillesukker og vanillekorn til det nærmest er hvidt.

Opvarm mælken til den lige akkurat er en anelse ubehagelig at stikke en lillefinger i.

Bland æggeblandingen med først fløden, og så derefter gradvist mælken. Sæt til afkøling til køleskabstemperatur efterfølgende.

Hæld blandingen på din ismaskine, og lad den snurre i 50 minutter, hvorefter den hældes på en beholder, som kommer i fryseren til isen er helt fast.

Tag isen ud 10 minutter inden den skal serveres, så er den nemmere at arbejde med, og der træder lidt mere smag frem, synes jeg.

Anret som på billedet.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s