Ida Davidsen ville nok ha’ kaldt den “Kent Kirk” efter den sidste fiskeriminister …

Fisk
1 stk. højtbelagt smørrebrød.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter.

Forårets sidste fiskekasse ankom for nylig (den kommer desværre ikke over sommeren, da det er for varmt til at køre den fra Skagen til Nordsjælland, for derefter stadig at kunne kalde det frisk fisk – vel reelt en go’ ting med den slags erkendelse fra firmaets side, men stadig ærgeligt, da vi eeelsker den kasse), og havde blandt andet en sjælden gæst med sig: Friskhakket fiskefars. Og da jeg for ganske nylig så et billede et sted – og undskyld mig, men jeg kan simpelthen ikke huske hvor – af en højtbelagt med fiskefrikadelle var planen på sin vis allerede lagt.

4 skiver ristet rugbrød
6 grønne asparges
Citronskal
Lidt creme fraiche
Salt
Peber
Lidt “kaviar«
Citronskiver som pynt
Fiskefars

Ja, hvad du skal gøre med fiskefarsen giver sig selv, hvis du vælger en færdiglavet, så det springer jeg let og elegant over. Eneste ting er, at du skal sørge for, at de er frisklavede, når du anretter, så dressingen flyder nedover.

Ellers ta’r du ganske enkelt og skærer dine asparges i ultratynde skiver (brug et mandolinjern) på den lange led. Læg dem i koldt vand efterfølgende til du skal bruge dem, så de bevarer deres sprødhed.

Bland creme fraice med salt og peber og en smule “kaviar”.

Anret på rugbrødet: Først fiskedeller, så lidt creme fraiche toppet med ekstra “kaviar” og til slut dine asparges og lidt citronskal. Og pynt med en citronskive og drys lidt salt og peber på.

Jamen, halløj sommermad!

Reklamer

One thought on “Ida Davidsen ville nok ha’ kaldt den “Kent Kirk” efter den sidste fiskeriminister …”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s