Spyd med kyllingelever, salvie og parmaskinke

Lever
Spyd med kyllingelever, salvie og parmaskinke. Kartofler med ansjossmør som tilbehør.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
30 minutter.
Tilberedningstid: 20 minutter.

Kyllingespyd
600 g kyllingelever, renset og skåret i mindre stykker
4 skiver hvidt brød
20 friske salvieblade
8 skiver parmaskinke
Friskkværnet peber

Kartofler med ansjossmør
Kartofler
50–75 g smør
4 ansjoser i olie

Kyllingespyd
Rul et lille stykke parmaskinke udenom hvert stykke lever (del leveren i to eller mundrette stykker). Put først et stykke lever/parmaskinke, så et salvieblad og derefter en brødterning på spyddet. Forsæt så der er tre stykker af hver på spyddene.

Steg spyddene ved hård varme i lidt olie på alle sider – de skal have ret kort tid på hver side, så skinken kun lige akkurat bliver sprød, men leveren stadig er ganske svagt lyserød indeni. Får den for længe, så bliver den nemlig helt tør. Smag til med friskkværnet peber.

Kartofler med ansjossmør
Kog kartoflerne. Imens smeltes smørret i en kasserolle, hvorefter ansjoserne tilsættes. De smelter mere eller mindre sig selv, men ellers så mos lige med en gaffel.

Hæld vandet fra kartoflerne, og smid så saucen over og rusk rund i dem, så det bliver ligeligt fordelt. Smag til med salt og peber.

Det sprøde kyllingeskind er i øvrigt fra denne opskrift – denne gang blot kun med salt og peber, så det ikke stjal for meget opmærksomhed fra de resterende elementer på tallerkenen.

Reklamer

En mening om “Spyd med kyllingelever, salvie og parmaskinke”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s