Rib eye med whiskey-smør og grillede grøntsager

Ribeye
Rib eye med whiskey-smør og grillede grøntsager.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter + 1 time i blød for løgene.
Tilberedningstid: 10 minutter + 2 timer i køleren for smørret.

50 g smør
2 skalotteløg, finthakkede
3 spsk. finthakket persille
Whiskey
1 fed finthakket hvidløg
2 rib eyes eller andet rigtig godt bøf-værk til grillen
1 squash
1 aubergine
Olivenolie
Salt
Peber

Læg de hakkede skalotteløg i blød i whiskey i minimum en times tid. Læg i mellemtiden smørret ud, så det er blødt og til at arbejde med efterfølgende.

Bland smørret med persillen og hvidløget, og siden løgene, som tages op af whiskey’en. 3 spsk. skal dog samme vej som løgene. Smag til med en smule peber.

Form smørret til en fast pølse, som rulles stramt i husholdningsfilm til det skal bruges. Minimum et par timer i køleren, men gerne natten over. Det skal være godt og fast og til at skære skiver af, når det skal bruges.

Tag bøfferne ud af køleskabet en halv times tid inden de skal bruges – de skal gerne være omkring stuetemperatur, når de rammer grillen. Drys dem med salt og peber på begge sider, og grill dem derefter. Smid efterfølgende skiver af smørret på kødet, så det kan smelte ned over.

Squash og aubergine skære i tynde skiver, pensles med olie og drysse med salt og peber. På grillen med dem også, til de tager farve og er blevet sprøde.

Kombineret med en kæmpe kop rødvin er ovenstående ganske godt til at skyde en weekend i gang!

Advertisements

4 meninger om “Rib eye med whiskey-smør og grillede grøntsager”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s