Ja, ja, én blandt 10.000 andre opskrifter på … Hveder!

Hveder1
Hveder – go’ lun samling krummer til at holde på smørret!

Antal hveder: 12 stk.
Forberedelsestid: 10 minutter + 90 minutter i alt til hævning.
Tilberedningstid: 20–25 minutter.

Hveder skal de jo til aftenen inden storebededag, og selvom der findes 1.000.000.000 opskrifter derpå ovre på ham der internettet, så er min nedenfor.

50 g smør
2 1/2 dl vand
2 1/2 dl letmælk
25 g gær
2 æggehvider
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
2 tsk. stødt kardemomme
500 g hvedemel

Smelt smørret og bland det med mælk og vand, hvori gæren røres ud. Tilsæt så æggehvider, salt, sukker og kardemomme. Så i med mel, og det hele æltes grundigt sammen. Lad dejen hæve en time.

Slå så dejen ned, form den til boller, som stilles tæt sammen i et ildfast fad. Kog herefter en omgang vand, som ligelede kommes i et ildfast fad. Stil sidstnævnte fad i bunden af ovnen, og på en rist ovenover stilles så fadet med de ubagte hveder. Luk lågen til ovnen. Lad hvederne hæve i dampen i cirka 30 minutter.

Tag hvederne ud af ovnen, og opvarm den til 200 grader.

Ind med hvederne igen, som skal bage i cirka 20–25 minutter.

Lad dem køle let af, inden de serveres med iskoldt smør i overflod.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s