Sprødstegt kylling med chorizo og cremet polenta

Polenta
Sprødstegt kylling med chorizo og cremet polenta.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 20 minutter.

2 dl minut-polenta
4 1/2 dl vand
Salt
Peber
250 g mascapone
En slat sødmælk
2 stykker kyllingebryst med skind
3 gode (og bløde) små chorizoer (køb dem i Irma – de er gode)
3 skalotteløg skåret i skiver
3 fed hvidløg
Lidt olivenolie
Saften fra en halv citron
Lidt vand
Lidt friskhakket bredbladet persille

Krydr kyllingen med salt og peber, og smid dem på en meget varm pande med lidt olie, de hele hvidløgsfed, skiver af chorizoen samt løgene. Skindsiden ned på kyllingen først i øvrigt. Når den er sprød, så vend kyllingen, og steg den færdig på den anden side. Når den er færdig, så tag den af panden.

Smid citronsaft og lidt vand på panden, og skrab stege-halløjet fra bunden af, så du står med en slags sauce. Kog det lidt ind.

Polentaen hældes blot i kogende vand, og koger videre et minut eller to under konstant omrøring. Tilsæt så salt, peber og mascapone. Rør rundt og tilsæt lidt sødmælk, hvis du vil have den lidt mere flydende.

Server retten: Først polenta, så kyllinge og så saucen med chorizoen, løg und so weiter. Pynt med lidt af den bredbladede persille.

Kæææææft, det smagte godt!

Opskriften er meget kraftigt inspireret af den, som Jan har liggende her.

Advertisements

5 meninger om “Sprødstegt kylling med chorizo og cremet polenta”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s