Øl-braiserede svinekæber

Svin
Øl-braisserede svinekæber.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
30 minutter.
Tilberedningstid: 130–140 minutter.

En noget sødere udgave en hvis man tilbereder svinekæberne i f.eks. rødvin, men bestemt ikke at foragte af den grund. Og den førstefødte, han spiste og spiste og spiste i hvert fald – og det er til trods for, at han ellers ikke er den store fan af kød … Endnu!

8–12 svinekæber befriet for senen bagpå
2 rødløg
6 gulerødder
Frisk timian
1/2 liter fond
3 dl æblemost af god kvalitet
1/2 liter mørk brown ale
4 fed hvidløg
Smør
Salt
Peber
1 fennikel

Brun svinekæberne godt og grundigt i smør, så de får en fin stegeskorpe. Smid derefter alt med undtagelse af timian og de våde varer ned til kæberne, og svits det hele godt igennem.

Samme vej med de resterende ting, og så ellers på med låget. Lad så retten simre i omkring to timer.

Jævn hele herligheden, og retten er klar til servering – vi gjorde det (ret) utraditionelt med ris til, hvilket nok ikke er helt passende, hvis ret skal være ret. Men det var nu engang det, som spisekammeret kunne byde på i denne omgang.

Reklamer

One thought on “Øl-braiserede svinekæber”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s