Spaghetti al nero di seppia … Med kulmule-topping!

Nero
Spaghetti al nero di seppia … Med kulmule-topping!

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter.

En spaghetti al nero di seppia (eller på dansk: Spaghetti med blæksprutte-blæk) skal, om alt skal være efter bogen, indeholde blæksprutte. Det gør den her ik’. Og det er der en ganske enkel grund til: Fiskebutikken her i byen er lukket, og hun var den eneste, som kunne skaffe mig de små, fine blæksprutter. Så i stedet topper jeg her retten med en skindstegt kulmule. Og det er nu også ganske godt, hvis jeg selv skal sige det.

1 kulmulefilet delt i 2, hvis man er meget sulten. Ellers kan 1/2 filet række rimelig langt
1 lille klat smør
2 spsk. olivenolie
Salt
Peber
1 bdt. persille, grofthakket
2 peperocini, pulveriseret
3 fed hvidløg, finthakket
1 glas hvidvin
1–2 breve blæksprutteblæk
Spaghetti

Start med at sætte vandet over til spaghettien, og kog den så aldente. Imens det står på, så laver du resten, og så er det hele klar på cirka samme tid.

Opvarm halvdelen af olien i en sauterpande ved jævn varme, og tilsæt hvidløg og peperocini. Svits det i nogle minutter – det må endelig ikke nå at tage farve. Tilsæt så hvidvin, og lad alkoholen koge fra. Skru ned for varmen, og lad det kun simre ganske let indtil spaghettien tilsættes sammen med persille og blæk lige inden servering – rør i øvrigt godt rundt i skidtet, når du blander tingene, så farven ikke blot ender ét sted.

Fiske drysses med lidt salt og peber, og steges på en varm pande med smør og den resterende del af olien. Skindsiden først. Giv den omkring 2–3 minutter inden den vendes, hvorefter den blot skal have omkring 1 minut eller 2 på den anden side. Du kan med fordel lige holde fisken nede, når den steges på skindsiden – den kan godt have lidt tendens til at “krølle” sig sammen.

Reklamer

En mening om “Spaghetti al nero di seppia … Med kulmule-topping!”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s