Beurgeur Français … Eller noget …!

Samlet
Beurgeur Français … Eller bare burger med estragon som tovholder på den smagsmæssige front.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter + natten over til hævning af bollerne.
Tilberedningstid: 40 minutter.

Den har ik’ en sk.. med Frankrig at gøre, den her burger. Men da jeg i sin tid boede på Vesterbro i København lå der et et sted, som havde 117 forskellige burgere, som alle var fra lande, alt efter, hvad de indeholdte. Var der ananas i, ja, så var den fra Hawaii, var der bacon i, så var oprindelseslandet naturligvis Amerika og var der guacamole i, så var Mexico afsender. Eller noget. I og med, at denne burger indeholder estragon som “bonus-ting”, så må den jo så være fransk. Sådan cirka …

Estragon
Burgerens smagsmæssige afstæt: Estragon.

Boller

Koldthævede burgerboller (12 stk)
7 dl koldt vand
15 g gær
1 spsk. salt
3 spsk. olivenolie
1 kg hvedemel

Bøf
Bøfferne til den såkaldt franske burger; også her er de iblandet estragon.

Burger-indhold
500 g hakket oksekød (ikke alt for magert)
1 spsk. sennep
1 spsk. chilisauce (efter smag)
Friskhakket estragon
4 spsk. mayonaise
4 skiver røget bacon (eller mere, hvis man syn’s)
4 æg
Salt
Peber

Mayo
Mayonaise iblandet estragon – hold nu op, sådan en omgang estragon kan peppe en almindelig (og kedelig) mayo op.

Koldthævede burgerboller
Opløs gæren i vandet, og tilsæt olie, salt og mel. Ælt. Dæk skålen med et viskestykke i minimum 2 timer i køleskabet – gerne (og bedre) natten over.

Slå dejen let ned og tril til boller. Lad dem efterhæve i 45–90 minutter. Bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader i 25 minutter.

Bacon
Røget bacon – ikke så kraftigt i smagen som almindelig bacon, hvorfor det ikke overdøver estragonen i smag.

Burger-indhold
Smask kødet sammen med sennep, chilisauce og en god håndfuld af den friskhakkede estragon. Lad dog en slat være til mayonaisen. Smag til med salt og peber. Form til bøffer, og steg dem på en brandvarm pande i en blanding af smør og olie.

Bacon steges ligeledes på en meget varm pande, men her behøves intet fedtstof. Læg skiverne på fedtsugende papir efterfølgende, og steg så spejlæggene i lidt af det fedt, som baconen har efterladt.

Spejlæg
Jeg mener at kunne huske, at den franske burger fra Vesterbro-jointen havde spejlæg i sig, så det skulle denne selvfølgelig også.

Fritter
De brankede kartofler finder du opskriften på her, og opskriften på bollerne er mere eller mindre hugget fra en gratis bagebog, som Føtex/Bilka udgav for noget tid siden.

Reklamer

En mening om “Beurgeur Français … Eller noget …!”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s