Gumbo/jambalaya – eller vel ret beset ingen af delene …

Gumboish
Gumbo’ish … Eller Jambalya’ish …?

Antal personer: 6 personer.
Forberedelsestid: 20 minutter.
Tilberedningstid: 40 minutter.

3 stk. chorizo af den bløde slags (Irma’s er ret gode) i skiver a 1 cm
3 kyllingebryster i tern
250 g frosne eller friske okra skåret i halve
2 blegselleri, finthakket
2 løg, finthakket
1 grøn peberfrugt, finthakket
2 stilke frisk timian
Smagsneutral olie
2 dåser hakkede tomater
600 g grødris
1 liter vand
Røget paprika
Salt
Peber

Opvarm ca. 2 spsk. olie i en stor gryde, og steg kyllingen deri til den er gylden. Kom alt med undtagelse af ris, vand og tomater ned til kyllingen. Svits videre i 4–5 minutter. Tilsæt tomaterne, og kog op. Smag til med salt, peber og paprika.

Hæld ris ved, og lad dem blive opblødte af saucen, inden vand tilsættes.

Læg låg på gryden, og skru ned for varmen, så det kun lige simrer. Lad det stå sådan til risene er møre – det ta’r vel en lille halv times tid.

Advertisements

En mening om “Gumbo/jambalaya – eller vel ret beset ingen af delene …”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s