Risotto med friske krydderurter

Risotto
Risotto med friske krydderurter.

Antal personer: 6 personer.
Forberedelsestid: 20 minutter.
Tilberedningstid: 30–35 minutter.

Inden dessert-maddagen sku’ vi – trods alt – have lidt rigtig mad også, så der ikke gik komplet sukkerchok i den. Risotto med friske krydderurter blev menuen. Ikke just en let og lille ret, men det smager sgu’ så rasende godt, og kan laves på ret kort tid.

1,8 liter hønsefond (ja, jeg brugte godt nok andefond kogt på ænderne fra jul, og det fungerede også fint)
1/4 liter hvidvin
1/2 dl olivenolie
50 g smør
4 skalotteløg, finthakkede
3 fed hvidløg, finthakkede
900 g risotto-ris (eller grødris i en snæver vending – det går faktisk fint, og koster halvdelen)
150 g friskrevet parmesan + til pynt
Friskkværnet peber
Grofthakkede krydderurter efter smag (jeg brugte oregano, timian og (masser) salvie)

Opvarm olie og smør i en tykbundet gryde, og tilsæt løgene. Svits til de er klare, og tilsæt så hvidløg. Svits i yderligere et minut, hvorefter risene tilsættes. Sørg for at risene bliver “sovset” godt ind i olien allesammen. Tilsæt hvidvin, og lad alkoholen fordampe, og væden koge ind.

Herefter hældes en slat af fonden i, og den koges ind under konstant omrøring. Fortsæt således til al fonden er brugt – det tager omkring 25 minutter.

Tilsæt parmesan og krydderurter, rør rundt og læg låg på gryden, som tages fra varmen. Lad den stå i 3–4 minutter inden servering.

Server med yderligere friskrevet parmesan og friskkværnet peber.

Reklamer

2 thoughts on “Risotto med friske krydderurter”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s