Lammeskank marathani

Lamb
Lammeskank marathani.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid: 20 minutter.
Tilberedningstid: 120 minutter.

Kæresten bryder sig ikke om lam, men fra tid til anden prøver jeg alligevel at overbevise hende om, at det er en fejl. Nogle gange går det godt, mens det andre gange gi’r bagslag. Denne ret gik det godt med – rigtig godt endda. Ingen snak om smagen af uld og den slags. Og den førstefødte, som ellers ikke er den store fan af kød grundet manglende kindtænder, elskede sørme også retten. Succes!

4 stk. lammeskank
50 g ghee
2 store løg skåret i skiver
50 g usaltede cashewnødder
2 spsk ingefær/hvidløgspasta
2 grønne chilier, finthakket
2 kanelstænger
1/2 tsk chilipulver
1 tsk stødt gurkemeje
1/2 tsk stødt korianderfrø
1/4 tsk revet muskatnød
4 spsk yoghurt naturel
1 liter vand
1/2 tsk garam masala
Salt
Peber
Friskhakket koriander

Opvarm halvdelen af ghee’en i en stor gryde, og tilsæt løgene. Lad dem simre ved jævn varme i 5–6 minutter, hvorefter nødderne tilsættes, og der steget videre i et minut eller to. Tag derefter blandingen op, og blend til en jævn pasta.

Opvarm den resterende ghee, tilsæt hvidløgs- og ingefærpastaen, chilier og kanel. Svits i et minut, og tilsæt så chilipulver, gurkemeje, korianderfrø og muskat. Rør rundt, og tilsæt så – lidt efter lidt – yoghurten. Til slut skal lammet deri sammen med løg/nøddepastaen. Rør godt rundt, og lad det simre i 5 minutter, inden du hælder vand i til lammet lige akkurat er dækket og tilsætter garam masala.

Kog op og læg så låg på. Lad det småsimre i knap to timer.

Af frygt for at skræmme livet af kæresten med et stykke lam med ben og hele molevitten, skar jeg kødet fra inden servering. Men det ser nu ellers godt ud med sådan en lammeskank serveret med det hele, hvis det er.

Uanset hvad, så server med ris og friskhakket koriander.

Opskriften er inspireret af en opskrift i bogen “Curry”.

Advertisements

2 meninger om “Lammeskank marathani”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s