Hjemmelavede forårsruller

1
Daloon I ka’ sgu’ bare komme an!

Antal personer: Det antal personer, som kan spise 8 store foråsruller.
Forberedelsestid: 30 minutter.
Tilberedningstid: 30 minutter.

De har været længe undervejs, de kære forårsruller. For da de i første omgang skulle have været på menuen, der viste det sig, at jeg alligevel ikke – som jeg ellers troede – havde forårsrulle-dej i fryseren. Fyldet var imidlertid lavet, så det røg i fryseren til senere brug. Og senere blev så her til aften …

5 tørrede shitaki-svampe opblødt i vand i ca. 30 minutter
1 spsk jordnøddeolie
400 g hakket svinekød
2 tsk soya
1 lille dåse bambusskud skåret i tynde strimler
250 g små bønnespirer
1 forårsløg, finthakket
9 forårsrulledej-plader
1 sammenpisket æg
1 spsk smagsneutral olie

Pres vandet fra svampene og hak dem fint.

Opvarm jordnøddeolien i en wok, og steg kødet til det skifter farve. Smid soya, bambusskud og svampene i. Steg videre ved fuld skrald på varmen i 2–3 minutter.

Tilsæt bønnespirene og steg i yderligere 1 minut. Tag wokken af varmen, og bland forårsløg i.

Fordel 1/8 af fyldet på en dejplade, og rul sammen. Luk ved at pensle kanten med det sammenpiskede æg. I øvrigt er der er som regel en udførlig instruktion på bagsiden af pakken, hvis det sku’ være. Bliv ved til alt fyldet er brugt, og du står med 8 forårsruller.

Jeg valgte så at pensle dem med lidt olie, og så proppe dem i ovnen ved 200 grader i 20–30 minutter. Alternativt kan du friturestege dem nogle stykker af gangen i 5–7 minutter i smagsneutral olie. Olien er klar, når den er 190 grader varm – det er den sådan cirka, når en brødterning bliver gyldenbrun på 30 sekunder.

2

Opskriften på fyldet er sammensat med inspiration fra “Det kinesiske køkken” – forfatteren er mig ukendt.

Reklamer

4 meninger om “Hjemmelavede forårsruller”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s