Fisketacos ensenada

1
Fisketacos ensenada.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid: 20 minutter.
Tilberedningstid: 20 minutter.

4 burritos
1/2 rødkål
4 tsk stødt spidskommen
Saften fra 2 lime
3 store tomater
1/2 bdt. friskhakket koriander
Olivenolie
Creme fraiche
1 kulmulefilet med skind
2 fed hvidløg, finthakkede
Salt
Peber
1 tsk chilipulver
2 tsk tørret oregano

Snit rødkålen i fine strimler, og smid den i en wok. Lad den simre let, og tilsæt en lille smule vand. Lad det dampe i 5 minutter, inden limesaft og halvdelen af spidskommen tilsættes. Smid et låg på wokken, og lad det simre til rødkålen er mør – en 10 minutter er nok ikke helt ved siden af.

Skæt tomaterne i kvarte, og tag kernerne fra. Hak dem derefter fint, og bland med lidt olivenolie samt den hakkede koriander.

Bland den resterende spidskommen med chili og oregano samt hvidløg, salt og peber. Gnid kødsiden af fisken med krydderiblandingen. Opvarm lidt olie på en meget varm pande, og giv fiskens kødside et chok derpå. Når den er gylden og sprød, så vend fisken, og steg den færdig på skindsiden. Fisken skal flage let, når du prikker til den med en gaffel.

Varm burritoerne i mikroovnen, på en pande eller i ovnen – alt kan iflg. producenterne af den slags lade sig gøre.

Læg en ordentlig omgang rødkål på brødet, så tomatsalsaen og derefter fisken (pil den fra skindet). Smid et par klatter creme fraiche smagt til med salt og peber på, og rul hele molevitten sammen. Spis og vær glad …

2
Håndholdt mad af den bedre slags.

Opskriften er oprindeligt (men dog kraftigt modificeret) fra én eller anden kogebog, som jeg simpelthen ikke kan huske navnet på. Så hvis no’en føler sig trådt over tæerne over ikke at være nævnt i denne sammenhæng så sig til.

Reklamer

3 meninger om “Fisketacos ensenada”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s