Rødspætter i romescosauce med catalansk spinat

Romesco
Rødspætter i romescosauce med catalansk spinat.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid: 20 minutter.
Tilberedningstid: 20 minutter.

Opskrift på den catalanske spinat her – dog brugte jeg mandler i stedet for pinjekerner denne gang, da der også er mandler i saucen, hvorfor jeg mente, at det kunne blive et udemærket match. Og det blev det. Opskrift på hhv. fisk og sauce nedenfor.

Rødspættefilterne
2–4 rødspættefilter alt efter størrelse
4–8 skiver speck, parmaskinke, serranoskinke eller lign.
Olivenolie
Friskkværnet peber

Romescosauce
1 rød peberfrugt
2 fed hvidløg i skiver
1 løg i skiver
2 tomater skåret i kvarte
1/2 dl olivenolie
4 spsk mandler, finthakkede
1 tsk røget paprika
2 spsk rødvinseddike
2 tsk sukker
1 spsk vand

Rødspættefilterne
Smør et fad med olivenolien og smid fisken derpå i ét enkelt lag. Læg skinken ovenpå, og dryp med olivenolie. Drys med et skud friskkværnet peber. Smid dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter – giv evt. lige en omgang grill til sidst, hvis skinken skal være sprød.

Romescosauce
Tænd ovnen på grill, og læg peberfrugten, som er skåret i kvarte, derind. Lad peberen branke, og læg dem så i en frysepose, som lukkes. Lad dem køle af, og fjern herefter skindet.

Opvarm en ganske lille smule olie pande, og tilsæt løgene. Svits et par minutter inden tomater og mandler tilsættes. Svits yderligere et par minutter.

Put alle ingredienser (også peberfrugterne osv.) i en blender, og kør til en grynet sauce-agtig sag.

Reklamer

One thought on “Rødspætter i romescosauce med catalansk spinat”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s