Korma med blomkål, aubergine og grønne bønner

 B
Korma med blomkål, aubergine og grønne bønner.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
25 minutter.
Tilberedningstid: 35 minutter.

Hvis jeg skal være ærlig, så er jeg mest til, at der er én eller anden form for kød i mine indiske retter. Men denne korma, som ikke indeholder antydningen af kød, den var sgu’ slet ikke værst. Slet ikke værst overhovedet; masser af smag og konsistens derimod.

90 g usaltede cashewnødder
2 spsk friskrevet ingefær
2 fed hvidløg, finthakkede
2 dl vand
25 g ghee
1 stort løg, hakket
6 grønne kardemommekapsler, knust og kun kornene herfra
1 stang kanel
1 tsk stødt gurkemeje
4 dl madlavningsfløde
150 g kartofler skåret i tern på 1 x 1 cm
1 blomkål i små buketter
1 tsk garam marsala
1 aubergine
Salt
Peber
1 bdt friskhakket koriander

Risk nødderne på en varm pande til de får lidt farve. Bland dem med ingefær og hvidløg og smask det sammen til en tyk sauce. Tilsæt en enkelt spsk vand undervejs

Smelt ghee i en stor wok ved middel varme, og smid løgene deri. Lad dem svitse/simre i 6–7 minutter til de er bløde og klare. Tilsæt nøddesaucen og rusk rundt i yderligere 5 minutter. I med kardemomme, kanel og gurkemeje.

Tilsæt fløde og vand, og lad det koge op. Skru ned og lad det simre i 5 minutter. Tilsæt kartofler, blomkål og garam marsala og lad det simre videre i 10 minutter. Så er det i med auberginen, og simringen fortsætter i 5 minutter igen til alle grøntsager i møre. Tilsæt evt. lidt vand, hvis skidtet er ved at koge tør.

Smag til med salt og peber og server med friskhakket koriander. Og evt. lidt ris.

Advertisements

En mening om “Korma med blomkål, aubergine og grønne bønner”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s