Gulerodssuppe med krydrede kikærter

Suppe
Gulerodssuppe med krydrede kikærter.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 30 minutter.

900 g gulerødder
1 liter hønsebouillon
1 finthakket løg
4 fed finthakket hvidløg
1 tsk spidskommen
1 tsk salt
1 tsk sorte peberkorn
1 1/2 tsk korianderfrø
1 spsk røget paprika
2 store håndfulde kikærter, opblødt i vand i min. 8 timer
Olivenolie

Stød spidskommen, salt, peber og korianderfrø i en morter – eller brug en kaffekværn, som jeg gjorde; jeg fik to i julegave, så den ene bruges nu til sit “oprindelige” formål, og den anden er til krydderi-brug.

Skræl og skær gulerødderne i grove stykke. og svits dem i olien, sammen med løg, hvidløg og krydderier. Det hele skal kun brune ganske let. Hæld bouillon på, og lad det simre i 20–25 minutter. Blænd herefter hele molevitten til en suppe.

Imens suppen koger, så fordel kikærterne på en bageplade. Dryp med olie og drys med salt, peber og røget paprika. Smid dem i ovnen i ca. 20 minutter – giv dem evt. lidt grill til sidst, så de bliver helt sprøde.

Server suppen med kikærterne på – og evt. lidt ristet rugbrød on the side.

PaprikaRøget paprika – hentet hjem fra Spanien i efteråret.

Opskrift med inspiration herfra.

Reklamer

One thought on “Gulerodssuppe med krydrede kikærter”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s