Kylling med langtidsbagte tomater og citronsauce

Kylling
Smagen af sommer.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
25 minutter.
Tilberedningstid: 10 minutter + 8–9 timer i ovnen for tomaternes vedkommende.

Smagen af sommer rykkede her til aften ind på matriklen. De langtidsbagte tomater gjorde det ud for et yderst smagsfyldt tilbehør, som gjorde det godt til kyllingen og den af citron ret kraftige sauce. Og den sunde stil holder stadig!

2 kyllingebryster
2 æg
2 spsk mel
Salt
Peber
Olie
Sukker
15–20 cherrytomater
Frisk timian
Balsamicoeddike
Saften af en stor citron
1/2 bdt persille
4 dl hønsebouillon
1 fed hvidløg, finthakket
Lidt hvidvin
2 tsk maizena
2 tsk vand

Start allerede om morgenen/formiddagen med tomaterne: Vask og halvér dem og læg dem i en bradepande. Stænk med lidt olivenolie og balsamico og drys med salt, peber og lidt sukker. Pluk frisk timian og smid ned til tomaterne. Ind i ovnen ved 90 grader i 8–9 timer.

Så til saucen: Bland vand og maizena godt sammen og stil det til side. Opvarm lidt olivenolie i en lille gryde, og svits hvidløg deri til det lige akkurat ikke er brunt. Hæld bouillon og hvidvin ved og kog ind til ca. halvdelen – omkring 6–7 minutter vil det ta’. Tilsæt så maizena-blandingen og rør godt rundt. Så i med citronsaften og smag til med salt og peber. Lige inden servering kommer du den hakkede persille i.

Og til slut kyllingen: Pisk æg og mel sammen i en skål sammen med lidt salt og peber. Vend kyllingebrysterne deri. Opvarm olie på en pande, og steg kyllingen herpå. Panden skal været meget varm til at starte med, så ægge-snasket kommer til at sidde fast, men herefter skal der skrues godt ned, så kyllingen ikke branker, inden den er gennemstegt.

One thought on “Kylling med langtidsbagte tomater og citronsauce”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.