Oksefrikadeller med tzatziki

Dellerne
Sund med sund på …

Antal personer: 3–4 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 10 minutter.

Jeg er allerede under gevaldigt pres. Og der er kun gået to dage. To dage siden vi her i hustanden startede vores tur på den sunde bølge. Nåh, men vi kører på endnu – og aftenens menu er ingen undtagelse. Jeg håber sat’me det gi’r en passende badebukse-figur det her, for hold da op hvor jeg savner mine venner fløde, pasta og ost!

500 g hakket oksekød (3–5% fedtindhold)
3 finthakkede forårsløg
Salt
Peber
Lidt mel
1 spsk røget paprika
1 tsk stødt kanel
4 fed hvidløg, finthakkede
1 tsk stødt spidskommen
Lidt olie
1 agurk
400 g græsk yoghurt (2% fedtindhold)

Bland kød, forårsløg, salt, peber, mel, paprika, kanel, halvdelen af hvidløget samt spidskommen godt og grundigt. Har du en køkkenmaskine med en K-spade, så lad den køre nogle minutter, så kødet virkelig bliver tæsket igennem.

Form frikadellerne og steg dem på en pande ved jævn varme i lidt olie, så de bliver sprøde og gylden-brankede på ydersiden.

Halvér agurken og skrab kernerne ud med en teske. Riv dem herefter groft og bland med yoghurt, salt, peber og hvidløg. Lad det trække i køleskabet med dellerne steger – og gerne længere, hvis der er tid til det.

Advertisements

En mening om “Oksefrikadeller med tzatziki”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s