Omelet med agurke- og tomat-halløj

Omelet

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 10 minutter.

Måske ikke den største kulinariske oplevelse til dato, men sundt det er det til gengæld. Og det er jo lidt målet med det hele lige for tiden. Omeletten ville bestemt ikke have taget skade af lidt revet ost, lidt god skinke eller lignende, men denne udgave er det ultra-sunde udgave.

6 æg
Salt
Peber
1/2 dl mælk
Lidt olie
2 spsk fiskesauce
2 forårsløg snittet i skrå skiver
8 blommetomater
1 agurk
1 bdt frisk basilikum

Pisk æg, mælk og fiskesauce sammen i en skål, og smag til med salt og peber. Opvarm lidt olie på en medium-varm pande, og hæld halvdelen af æggeblandingen på. Lad den småsimre til den kun er let flydende på toppen.

Find en tallerken, som er omkring samme størrelse som stegepanden. Læg den omvendt oven på panden, og vend hele molevitten i et snuptag. Dermed har du så den flydende del liggende nedad på tallerknen, og du kan let lade den glide over på stegepanden igen, så den bliver stegt på dén side også.

Halver agurken og skrab kernerne ud med en teske. Skær den herefter i ganske små tern. Tomaterne skal ligeledes skæres i små tern. Bland herefter de to grøntsager med den snittede forårsløg. Pluk herefter basilikummen, og riv bladende i stykker, som blandes med de andre grøntsager. Du må endelig ikke hakke dem – der går alt for meget smag til spilde på den måde, som kun kommer til sin ret, hvis man river bladene i stykker i stedet for.

Læg grøntsagerne på halvdelen af omeletten, og læg herefter den anden halvdel over, som vist på billedet.

Nemt og sundt!

Advertisements

En mening om “Omelet med agurke- og tomat-halløj”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s