Skindstegt hvilling med porrer og æggecreme

Fish
Aftenens (sunde) anretning.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
20 minutter.
Tilberedningstid: 20 minutter.

Fisken
1 stk. hvillingfilet med skind
Lidt smør
Salt
Peber

Æggecreme
3 æg
1 1/2 spsk sennep
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk olivenolie
Salt
Peber
2 små gulerødder

Porrer
3 porrer
1 bdt dild, hakket
1 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
Salt
Peber

Fisken
Krydr fisken med salt og peber og lad den hvile i en 5 minutters tid. Opvarm smør på en varm pande ved jævn til kraftig varme, og smid fisken på – først på kødsiden. Når den har taget farve og er blevet sprød efter et par minutter, så vend den om på skindsiden og giv den yderligere et minut eller to.

Æggecreme
Skær gulerødderne i tern og kog dem møre – det ta’r maksimalt 10 minutter. Kog æggene i 8 minutter til de er hårdkogte. Blend alle ingredienser til en tyk sauce – hvis den er før “tør, så tilsæt lidt af vandet som du kogte gulerødderne i. Smag til med salt og peber.

Porrer
Skær top og bund af porrerne, og skær dem så i mundrette stykker på omkring 3–4 cm. Kog dem i letsaltet vand i ca. 3 minutter. Bland de øvrige ingredienser og smid de kogte porrer deri. Bland det hele grundigt.

Opskrift på æggecreme og porrer med inspiration fra Claus Meyers “Almanak”.

Advertisements

En mening om “Skindstegt hvilling med porrer og æggecreme”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s