Dagen-derpå-menu: Fish ‘n’ chips med estragonmayo

Fishnchips
Fish ‘n’ chips med estragonmayonaise.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
30 minutter.
Tilberedningstid: 45 minutter.

Fish
Et passende stykke torsk eller anden fast hvid fisk
Pankorasp
1 æg
Olie til friturestegning
Salt
Peber

Chips
Kartofler efter sult skåret i stave på ca. 1 1/2 tykkelse
Salt
Olie til friturestegning

Estragonmayo
2 æggeblommer
1 tsk god sennep
1 tsk god rødvinseddike
Lidt tørret estragon
Ca. 2 dl smagsneutral olie

Fish
Skær fisken i nogle passende stykker, og vend dem i det sammenpiskede æg. Vend herefter fisken i pankorasp blandet med lidt salt og peber. Opvarm olien til en lille brødfirkant bliver gyldenbrun på 30 sekunder. Frituresteg herefter fisken lidt af gangen til den bliver sprød og gylden udenpå – det tager omkring 2–3 minutter. Tag fisken op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir.

Chips
Opvarm olien som beskrevet ovenfor, og frituresteg dem lidt af gangen så de bliver gyldne og sprøde – en 5–6 minutter er et meget godt bud på, hvor lang tid det vil ta’. Tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir. Hvis de ikke skal serveres med det samme, så smid dem tilbage i den varme olie (som du jo så blot kan gen-opvarme efter samme principper som tidligere beskrevet) et par minutter lige inden servering. Husk at salte dem godt.

Estragonmayo
I en skål piske æggeblommer, salt, peber, sennep og eddike sammen. Tilsæt et par dråber olie og pisk godt. Herefter hældes resten af olien i under kraftig omrøring – hæld det i gaaaanske langsomt i en tynd stråle. Smag til med salt og peber og tilsæt estragon.

Advertisements

4 meninger om “Dagen-derpå-menu: Fish ‘n’ chips med estragonmayo”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s