Spaghetti med tomatsauce

A
Spaghetti med tomatsauce.

Antal personer: 2 personer.
Forberedelsestid:
5 minutter.
Tilberedningstid: 30–60 minutter – du bestemmer selv.

Tomatsauce er sandt at sige jo ikke den store videnskab. Men inde du vælter en dåse hakkede tomater i en gryde, og blot koger den op sammen med salt og peber, så hent evt. en smule inspiration her – du får en tomatsauce, som smager bare lige dén smule mere interessant. Og det bedste er, at det er næsten lige så nemt. Jeg har før smidt en anden opskrift på tomatsauce her på bloggen, som du finder her. Nedenfor finder du en simre-udgave, som egnede sig ret godt til at blive tilberedt samtidig med, at jeg forberedte saucen til morgendagens nytårs-hovedret. Mere herom senere …

Spaghetti
1 dåse hakkede øko-tomater
1 lille dåse tomatpure
7–8 soltørrede tomater i olie
1 spsk tørret oregano
1 spsk tørret basilikum
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk balsamicoeddike
Salt
Peber
Smør
Friskrevet parmesan
Lidt olie

Hak løg og hvid løg groft og smid dem på en varm pande sammen med lidt olie og smør. Hæld dem op en en blender når de er klare sammen med alle yderligere ingredienser (undtagen spaghettien, som du koges aldente, når du er ved at være sulten – saucen passer sig selv indtil da, som du kan læse i det følgende). Kør blenderen til en grov sauce.

Smid saucen på en pande og lad den simre i den tid du nu har. Hvis den koger lidt tør, så tilsæt lidt vand, lidt rødvin eller lidt af pastavandet at efter, hvor du er i madlavningsprocessen. Smag til med salt og peber.

Rør i saucen af og til.

Server den friskkogte pasta med tomatsaucen, friskrevet parmesan og en smørklat – og ja, smørklatten gør underværker. Så drop den på risengrøden, og smid den herpå i stedet for. Dét er mad for voksne!

One thought on “Spaghetti med tomatsauce”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s