Wonton’er med stegte ris

B
Wonton’erne gør de stegte ris selskab sammen med lidt sød chilisauce.

Antal personer: 2 (sultne) personer.
Forberedelsestid:
30 minutter.
Tilberedningstid: 20 minutter.

Wonton’er
200 g hakket svinekød
3 fintsnittede forårsløg
1 lille bdt. grofthakket koriander
15–20 wonton-plader

Stegte ris
3 dl basmatiris
3 forårsløg i skrå skiver
1 rød snackpeber, fintsnittet
1 gulerod, fintsnittet
1 æg
En smule mælk
2 spsk fiskesauce
Lidt sesamolie
2 spsk stegte ris/kyllingesuppe/kyllingemarinade-pulver (se billede og tilhørende forklaring nederst i denne post)

A
Wonton’er

Bland alle ingredienser med undtagelse af selve wonton-pladerne. Læg en lille kugle af farsen midt på pladen, pensl med ganske lidt vand på de fire kanter, og tag hvert hjørne op over midten af kuglen. Tag derefter siderne op, og tryk det hele let sammen, så de ligner dem på billedet ovenfor.

Damp wonton’erne i en bambusdamper i ca. 5–6 minutter og spis dem med sød chilisauce til – og evt. stegte ris, hvis du er sulten.

D
Stegte ris
Kog risene i 12 minutter i 4 1/2 dl vand og lad dem køle af.

Opvarm olie i en wok og lynsteg peberfrugt og gulerod i 2 minutter. Tilsæt så forårsløg, det “hemmelige” pulver og fiskesauce og steg videre i 1 minut. Smid så risene med op i wokken, mens du rusker godt rundt i det.

Lav et hul i midten af risene, hvori ægget slåes ud sammen med lidt mælk. Rør det lige så langsomt sammen med risene fra siderne, efterhånden som det bliver røræg-agtigt.

Drys med friskhakket koriander.

C
Det “ukendte” krydderi til de stegte ris.

For lidt tid siden var kæresten og jeg på en thai-restaurant for at spise, hvor de bl.a. var stegte ris. De stegte ris, som jo ellers burde være nogenlunde ligetil at kopiere, smager altid på en helt speciel måde, så vi lokkede ud af kokken, hvad “The Missing Link” var, for at mine stegte ris kunne komme til at smage på samme måde – for det har de ikke helt gjort hidtil.

Kokken kunne ikke dansk, så det foregik med tolk, og endte med en lille fedtet seddel, hvorpå der stod noget thai, som – for mig i hvert fald – var fuldstændig sort. Men med sedlen i hånden gik jeg ind i thai-supermarkdet og viste den til ekspedienten – og hun var helt med på, hvad jeg sku’ ha’ Og svaret er det du ser på billedet; noget bouillon-agtigt pulver, som ifølge billederne på bagsiden af posen kan bruges til alt fra suppe til marinade. Alt står på thai, så helt hvordan og hvorledes det reelt skal bruges, det må komme lidt hen ad vejen. Men de stegte ris er med dette “hemmelige” pulver i hvert fald lidt tættere på den ægte vare …

Advertisements

9 meninger om “Wonton’er med stegte ris”

  1. Det var lige sådan en stegte-ris opskrift jeg manglede! Den kommer på menuen i aften med tun – dog uden hemmeligt krydderi, det må blive erstattet med lidt chili og tikka masala krydderi, måske! 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s