Cremet fiskesuppe

Suppe
Pænt er det måske ikke, men det er stadig én af de bedste fiskesupper jeg kender til …

Antal personer: 3 personer.
Forberedelsestid:
15 minutter.
Tilberedningstid: 40 minutter.

1/2 tsk safran
1 liter fiskefond
1 glas hvidvin
1 finthakket løg
1 finthakket gulerod
1 finthakket blegselleristilk
2 laurbærblade
50 g smør
2 spsk mel
400 g torskefileter
2 1/2 dl piskefløde
Frisk purløg, finthakket

Læg safran i en skål, og hæld 2–3 spsk kogende vand over.

Kom fiskefond, vin, løg, gulerod, blegselleri og laurbærblade i en gryde, og lad det langsomt koge op. Lad det herefter simre i omkring 20 minutter. Rør så safran (inkl. vandet) i.

Smelt smør i en lille kasserolle, og hæld melet i. Rør som en gal, så der ikke er klumper i. Hæld gaaaaanske langsomt mel-halløjet i suppen under kraftig omrøring. Kog op og lad suppen tykne.

Smid fisken i gryden og lad det simre i 2 minutters penge – eller til fisken er færdig (den skal flage ganske let, når du stikker til den med en gaffel).

Rør fløden i og smag til.

Server med hakket purløg.

Advertisements

En mening om “Cremet fiskesuppe”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s