Pasta ala Les Getz/Morzine/Avoriaz … Agtigt

Pasta
Pastaretten fra de sydligere, men stadig kolde, egne.

Antal personer: 4 personer.
Forberedelsestid:
10 minutter.
Tilberedningstid: 30 minutter.

Verdens smukkeste ret er det ikke. Men omvendt gi’r den sig heller ikke ud for at være mere, end den reelt er: En rigtig go’ omgang mad, som kan få varme i kroppen på selv den koldeste skidag. Eller i dette tilfælde blot en vinterdag. Men i det mindste med sne. Retten stammer som tidligere nævnt fra vores skiferie i Avoriaz, hvor man kan løbe på ski til den mindre by Les Getz. Her ligger er en restaurant i dalen, som hedder noget i retning af de tre græshopper (altså på fransk). Og her får man – ud over en af de bedste citrontærter i miles omkreds – altså denne ret. Eller i hvert fald en ret der ligner den lidt. For jeg har ikke ramt den helt rigtige smag. Endnu!

300 g salsiccia
500 g frisk pasta
1 lille reblochon (eller hvis pengepungen ikke helt rækker til det, så en go’ rødkit-ost)
Lidt frisk parmesan
2 dl madlavningsfløde
1 spsk tomatpure
Lidt olie
Lidt smør
1 lille løg, finthakket
3 spsk marsala
Salt
Peber

Start med at stege pølserne i lidt smør og olie på en pande. Skær dem herefter i grove skiver. Svits løget i det fedtstof der er tilbage på panden, og tilsæt marsalaen. Efter nogle minutter, når alkoholen er kogt væk, tilsættes pølseskiverne, fløde og tomatpure. Varm igennem og smag til med salt og peber.

Kog pastaen efter anvisningerne på pakken. Smid dem herefter over i et ildfast fad, som er smurt med lidt olie, og hæld saucen over. Rusk rundt i fadet, så pasta og sauce fordeler sig godt. Skær osten over på tværs, så du har to cirkler, Læg dem over pastaen. Drys ydermere med lidt friskrevet parmesan.

Ind i ovnen med hele molevitten i 30 minutter og der er dømt skiferie på tungen.

Reklamer

One thought on “Pasta ala Les Getz/Morzine/Avoriaz … Agtigt”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s