Sne, ild i pejsen og tartiflette

DSC_0033
Tartiflette og grillet kyllingebryst – ren skiferie!

Antal personer: 6–8 personer.
Forberedelsestid:
30 minutter.
Tilberedningstid: 40 minutter.

I de senere år – med undtagelse af sidste år, hvor vi var i Nova Levante i Italien – har vi været på skiferie Frankrig. Hvis vi selv har stået for madlavningen, hvilket i øvrigt er en god slat år siden, da vi i flere år har boet her (fantastisk mad!), så er der som regel minimum én gang på en uge røget en grillet kylling med tartiflette som tilbehør ned.

Hotellet i Italien hverken kan eller vil jeg løfte sløret for – vi nyder, at det er en af de uopdagede perler, som endnu ikke er overrendt af turister. Beklager …

Kyllingerne snurrer i jeg ved ikke hvor mange timer på/i en rotisserie med en fabelagtig marinade, mens tartifletten bliver sat over om eftermiddagen i en pande på 1,5 x 1,5 meter. Det smager fantastisk efter en lang dag på ski, og koster som regel ikke mere, end hvis man selv skulle foretage indkøbene til en omgang aftensmad.

I denne aftens udgave var det blot et grillet kyllingebryst – ikke nær så ophidsende som den ovenfor beskrevne kylling, men det er jo trods alt “bare” hverdag. Og da det kræves, at der er aftensmad indenfor én time efter jeg er retur fra arbejde, så må man jo sno sig. Det er i øvrigt den førstefødte der kræver det – ikke kæresten …

3 kg kartofler
2 store løg
1 lille bæger creme fraiche 38%
1 reblochon (denne ost koster en mindre formue i Danmark, så den kan, om end retten ikke får samme smagsudtryk, erstattes med en rødkit-ost)
250 pakke bacon
Salt
Peber
Kyllingebryster – antal alt efter, hvor mange munde der skal mættes

Start med at koge kartoflerne i letsaltet vand. Skær dem herefter i grove skiver.

Hak løgene groft og skær baconen i mindre stykker. Smid baconen på en varm pande, og lad det få lidt farve. Tilsæt så løgene, og lad det svitse et par minutter, inden kartoflerne ligeledes kommer på panden.

Smør et fad med lidt olie og hæld kartoffelblandingen deri. Fordel creme fraichen i klatter rundt omkring.

Skær osten over i to halvdele på midten – altså således at toppen og og bunden skæres fra hinanden. Du skal med andre ord have to hele cirkler, og ikke to halvcirkler. Smid dem ovenpå kartoffelblandingen også – skorpen opad. Er fadet så stort, at osten ikke rigtig dækker hverken helt eller halvt, så skær den blot i mindre stykker, som nemmere kan fordeles rundt omkring. Drys med lidt salt og peber.

Smid fadet i ovnen i 30 minutter.

Kyllingebrysterne steges blot på panden til de er gennemstegte.

IMG_2317
Sne, ild i pejsen og tartiflette …

Reklamer

One thought on “Sne, ild i pejsen og tartiflette”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s