Hjemmelavede flødekarameller


Hjemmelavede flødekarameller.

Antal personer: 1–20 personer alt efter, hvor sliksultne man er – omkring 30 karameller er der vel kommet ud af det.
Forberedelsestid:
5 minutter.
Tilberedningstid: 15 minutter +  natten over i køleskabet til afkøling.

Tja, så har jeg prøvet det med; at lave hjemmelavede flødekarameller. Men hold nu k…, hvor smager de godt! Jeg er normalt ikke så meget til flødekarameller, men de her … Wow! Liiidt farligt at have opdaget dem …

400 g kondenseret mælk
120 g smør
150 g rørsukker
2 spsk honning
75 g mandler

Hak mandlerne groft, og stil dem til side.

Bland alle øvrige ingredienser i en gryde, og varm ganske langsom op, så sukker, smør osv. smelter sammen med hinanden. Når det er smeltet ud, så skru op for varmen og rør rundt til massen har den “rigtige” karamelfarve.


Hæld de hakkede mandler i, og bland godt. Hæld så massen ud i en form, som er beklædt med bagepapir, og stil det på køl natten over.


Skær kæmpe-karamellen i små firkanter, som er lige til at proppe i munden.

Opskrift fra kærestens bog Helle Schjønnings “Magiske måneder”.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s